Borgerlig bisættelse

En borgerlig bisættelse skal være personligt og trygt til fast lav pris

Sådan foregår en borgerlig bisættelse

Læs her om, hvordan man tager afsked og afholder en begravelse eller bisættelse, der ikke er religiøs, og hvor der ikke medvirker en præst eller et andet religiøst overhoved.

Der er ingen lovkrav til, hvordan eller hvor en borgerlig højtidelighed skal foregå, ud over at den ikke må forstyrre den offentlige orden, og at højtideligheden skal foregå sømmeligt.

Borgerlig højtidelighed i et kapel

Den borgerlige højtidelighed kan afholdes i et kapel, som oftest ligger i tilknytning til et krematorium, en kirkegård, et hospital eller et plejehjem. Højtideligheden kan også være i afdødes eget hjem, i en have eller forsamlingshus mv.

Planlægning af den borgerlige højtidelighed

Den afdøde kan inden sin død selv have sammensat forløbet til sin begravelse/bisættelse, men det kan også være de efterladte, der gør det. Der bliver ofte afholdt taler, valgt musik og sange med tanke på den afsked, der skal tages. Nogle læser digte op og viser billeder af afdøde. Andre vælger at holde en højtidelighed med kisten stående åben. Alt sammen eventuelt ud fra afdødes egne ønsker – eller ud fra hvad de efterladte finder i overensstemmelse med afdødes liv.

Brug for hjælp?

  • Vi hjælper døgnet rundt
  • Åbent alle ugens dage
  • Altid fast lav pris

Ring i dag på tlf. 45 86 02 49 eller udfyld vores formular.